SEO, SEA of UX-Optimalisatie?

Wat is UX-Optimalisatie?

UX-Optimalisatie ook wel user experience of gebruikerservaring genoemd, behoort tot een van de belangrijkste onderdelen van uw website. Het gaat hier namelijk over hoe uw bezoekers door de site heen gaan. Zit een website goed in elkaar zal dit vloeiend gaan en zal de bezoeker snel vinden waar hij of zij naar opzoek is. Dit zal uiteindelijk ook leiden naar het doel wat u voor ogen heeft met uw website, dit kan variëren van een product verkopen tot het contact opnemen met u.

Plan een afspraak met ons

Hoe gaan wij te werk hiermee

Het optimaliseren van UX op uw site wordt doorgaans gedaan met het zogeheten A/B testen, dit houdt in dat we meerdere versies van de pagina maken waar we de gebruikerservaring van willen testen. Deze pagina’s worden dan online gezet, iedere bezoeker van uw site krijg dan willenkeurig een van de gemaakte pagina’s te zien. Vanuit hier gaan we kijken welke versie van de pagina de meester bezoekers naar uw doel stuurt. Dit traject zullen we net zo lang voortzetten totdat u tevreden bent.

Plan een afspraak met ons

Wat is SEA optimalisatie?

SEA staat voor (Search Engine Advertising), hiermee wordt het betaald adverteren in de zoekmachine bedoeld. Door te adverteren op internet kun je je zeer specifiek op een bepaalde doelgroep richten. Je kunt bijvoorbeeld adverteren op themawebsites met behulp van een banner. Het verschil met SEO is dat je voor SEA betaalt voor het tonen van jouw website in de zoekresultaten.

Plan een afspraak met ons

Wat is SEO optimalisatie?

SEO optimalisatie staat voor “Search Engine Optimization” dit betekent “Zoekmachine optimalisatie”. SEO is een verzameling van technieken. Deze technieken zijn gericht op het optimaliseren en verbeteren van je website of webshop voor de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google. Zoekmachines zoals Google, Bing etc. hechten hier waarde aan en zullen uw website hoger in de zoekresultaten plaatsen bij een goede SEO optimalisatie.

Plan een afspraak met ons

Bakje koffie doen?

Laat ons u helpen bij het maken van een nieuwe website of webshop

Plan een afspraak